Προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας ετοιμάζει το ΥΠΟΙΑΝ

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 18:05
UPD:18:06

Την προώθηση προγραμμάτων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΟΜΜΕΧ καθώς και άλλων δράσεων υπέρ των γυναικών επεξεργάζεται το υπουργείο Oικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη σε γεύμα που παρέθεσε το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών για να τιμήσει την πρόεδρο της Global Summit of Women κ. Irene Natividad.

Η Irene Natividad, πρόεδρος της Global Summit of Women, βρέθηκε στην Ελλάδα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2011 στην Αθήνα, και για να απευθύνει επίσημη πρόσκληση στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας, να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Πεκίνου όπου και θα γίνει η παραλαβή της σκυτάλης για το Συνέδριο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών οργανώνει αποστολή Ελληνίδων Επιχειρηματιών, η οποία θα επισκεφθεί την Κίνα προκειμένου να παραβρεθούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και να επισκεφθούν την Παγκόσμια έκθεση προϊόντων στην Σαγκάη.

Η αποστολή θα είναι στοχευόμενη και θα αποτελείται από επιχειρηματίες οι οποίες ενδιαφέρονται να ερευνήσουν την αγορά της Κίνας, τις δυνατότητες συνεργασιών με Κινέζους Επιχειρηματίες, την εξεύρεση επενδυτών για Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες και να γνωρίσουν από κοντά τον γίγαντα που απειλεί με την ευρωστία του την γηραιά μας Ήπειρο.

Η κ. Σοφία Οικονομάκου, πρόεδρος του Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε και του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου και γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα ηγηθεί της αποστολής, καθώς και της επιτροπής που θα οργανώσει το κορυφαίο Συνέδριο στην χώρα μας το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Συνέδρια του Global Summit of Women συγκεντρώνουν περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες και δίνουν την ευκαιρία προσωπικών επαφών, δικτυώσεων, και συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το Συνέδριο του 2010 που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο, θα αποτελέσει ένα παράθυρο στην Οικονομία της Ασίας, για καταναλωτές και επιχειρηματίες που αναζητούν πληροφορίες για να επενδύσουν και να δημιουργήσουν εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες με την Κίνα.

Το Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε καλεί τις Ελληνίδες επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην αποστολή της Κίνας, για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, για να ανακαλύψουν νέες αγορές και νέες ευκαιρίες, για να προσελκύσουν κινέζους επιχειρηματίες στην πατρίδα μας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα