Επιστροφή στην κερδοφορία για τη UBS

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 08:28
UPD:10:37
EPA/WALTER BIERI

Τριμηνιαία κέρδη εμφάνισε η UBS, για πρώτη φορά σε διάστημα άνω του ενός έτους, χάρη στην ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής και τις χαμηλότερες χρεώσεις για το έλλειμμα της εταιρείας.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα με τις μεγαλύτερες ζημίες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,21 δισ. ελβετικών φράγκων (1,13 δισ. δολ.), έναντι ζημιών 9,56 δισ. ελβετικών φράγκων πριν από ένα έτος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η UBS ενδέχεται να εμφανίσει φέτος κέρδη για πρώτη φορά από το 2006 μετά τη μεταφορά τοξικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 38,7 δισ. δολαρίων σε fund της κεντρικής τράπεζας, την περικοπή 18.500 θέσεων εργασίας και τον διορισμό 11 νέων στελεχών στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Όσβαλντ Γκρούεμπελ, που ηγείται της τράπεζας περίπου ένα έτος, υπολογίζει στην ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής με στόχο την αύξηση των προ φόρων κερδών στα 15 δισ. ελβετικά φράγκα σε χρονικό διάστημα τριών έως πέντε ετών.

Σύμφωνα με τον CEO, η επιστροφή στην κερδοφορία ενδέχεται να αποτρέψει τους πιο εύπορους πελάτες της UBS να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, δεδομένου ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι πελάτες απέσυραν μέσα σε 18 μήνες συνολικά 182,9 δισ. ελβετικά φράγκα,

Οι μετοχές της UBS έχουν υποχωρήσει φέτος 12% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Ζυρίχη, τη στιγμή που οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της, Credit Suisse, έχουν σημειώσει πτώση 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα