iPad: Οδηγεί σε υψηλότερες πωλήσεις των υπολογιστών ταμπλέτα

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 08:48
EPA/JOHN G. MABANGLO

Τη ζήτηση για φορητούς υπολογιστές ταμπλέτα, στα 50 εκατ. μηχανήματα ετησίως, αναμένεται να πυροδοτήσει έως το 2014 η κυκλοφορία του iPad της Apple, σύμφωνα με έρευνα αγοράς που δημοσιεύθηκε χθες.

Σύμφωνα με την έκθεση της In-Stat με τίτλο «Η άνοδος της ιντερνετικής ταμπλέτας: το κλειδί για την επιτυχία», ο αριθμός των 50 εκατ. πωλήσεων είναι προσθετικός στις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων και netbooks.

«Οι ταμπλέτες σύντομα θα αποτελέσουν απόλυτη προτεραιότητα για τους ανταγωνιστές στην αγορά, περιλαμβανομένων και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η δυνατότητα της ταμπλέτας είναι συμπληρωματική στις άλλες κινητές συσκευές, ιδιαίτερα τα έξυπνα κινητά και τα netbooks», τονίζει ο αναλυτής της In -Stat Τζιμ Μακ Γκρέγκορ.

Οι υπολογιστές ταμπλέτα σήμερα πωλούν περίπου ένα εκατ. τεμάχια ετησίως, όμως έρευνα αγοράς της διαδικτυακής εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών Retrevo έδειξε πως ο αριθμός των πιθανών αγοραστών του iPad τριπλασιάσθηκε έπειτα από την επίσημη επίδειξη της συσκευής στις 28 Ιανουαρίου σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα