Στηρίζει τα μέτρα για το ασφαλιστικό το ΕΒΕΑ

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 15:55

«Προς τη σωστή κατεύθυνση» κινούνται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εργασίας για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Υποστήριξε μάλιστα πως «η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η ευελιξία του συστήματος σε ότι αφορά το χρόνο συνταξιοδότησης και ο διαχωρισμός προνοιακής και ανταποδοτικής σύνταξης είναι μέτρα που η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα στην πράξη».

Σημείωσε ακόμη ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν, χωρίς η κυβέρνηση «να μπει σε μια λογική εκπτώσεων και εξαιρέσεων, που ουσιαστικά θα ακύρωνε το πνεύμα της μεταρρύθμισης».

«Είναι αναγκαίο, ωστόσο, η κυβέρνηση να παρουσιάσει, με συγκεκριμένα στοιχεία και με βάση τις σχετικές αναλογιστικές μελέτες, το αποτέλεσμα που επιδιώκεται με αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε και εξήγησε: «Χρειάζεται, με άλλα λόγια, να γνωρίζουμε όλοι, με ποσοτικοποιημένα στοιχεία το όφελος που αναμένεται να προκύψει για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, για τους ασφαλισμένους και για την οικονομία μας γενικότερα».

«Γιατί, μόνο έτσι θα μπορέσει η κυβέρνηση να διασφαλίσει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα σε μια ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα