Κέρδη 3,9% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 17:44

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ σημείο των τελευταίων τριάντα ημερών έχει αναρριχηθεί ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτή την ώρα, ενισχύεται κατά 3,9% και έχει φθάσει στις 4.085 μονάδες, ενώ νωρίτερα ξεπέρασε το επίπεδο των 4.100 μονάδων.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχουν τεθεί από το πρωί οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, ασφαλιστικών ομίλων και τραπεζών, ενώ οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν σε όλους τους κλάδους μετά το εντυπωσιακό άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/15/252178.htm .

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν ο κλάδος των ασφαλειών με αιχμή τον τίτλο της Prudential, ο οποίος ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 8,95%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύουν και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Αυτή την ώρα, στην αγορά ενέργειας του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημειώνει άνοδο κατά 14 σεντς και έχει διαμορφωθεί στα 28,38 δολάρια ανά βαρέλι. Οι μετοχές των εταιρειών Shell και BP ενισχύονται κατά 5,32% και 4,72% αντιστοίχως.

Μεγαλύτερη άνοδο (8,33%) σημειώνει η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Abbey Νational μετά τη δημοσιοποίηση της βελτιωμένης προσφοράς της Bank of Ireland για την απόκτηση του ελέγχου της πρώτης.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ο οποίος παρουσίασε χθες νέα υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων για χρηματιστές και επενδυτές σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος έναντι του βασικού ανταγωνιστή του http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/15/251950.htm .

Οι σημαντικές απώλειες που κατέγραφε στην αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της ARM Holdings έχουν περιοριστεί αυτή την ώρα στο 3,25%. Η βρετανική εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να προβεί στην περικοπή του εργατικού της δυναμικού κατά 10% εντός του τρέχοντος έτους, καθώς τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά περίπου 33%.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Vodafone εν μέσω έντονης φημολογίας γύρω από τις προσπάθειες της βρετανικής εταιρείας να αποκτήσει τον έλεγχο της SFR εξαγοράζοντας τα μερίδια που κατέχουν στην τελευταία η Vivendi Universal και η British Telecom.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει τέλος και η μετοχή της Burberry. Η βρετανική εταιρεία ειδών ένδυσης προέβλεψε αύξηση των παραγγελιών την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα έσοδα της Burberry αυξήθηκαν κατά 15% το εξάμηνο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς συνεχίζει να επωφελείται από τα αποτελέσματα πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης. Η εταιρεία ίδρυσε το πρώτο της κατάστημα στην Ισπανία (στη Βαρκελώνη), ενώ σχεδιάζει την ίδρυση καταστημάτων σε Νέα Υόρκη και Μιλάνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα