Συνεχίζεται το ράλι στο χρηματιστήριο του Παρισιού

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 18:02
UPD:18:06

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ άνοδο εξακολουθεί να σημειώνει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στις 3.079 μονάδες ενισχυμένος κατά 6,72%. Και οι 40 τίτλοι που περιλαμβάνονται στον εν λόγω δείκτη κινούνται ανοδικά, ενώ τα κέρδη έξι εξ αυτών ξεπερνούν το 10%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο (14,81%) σημειώνει η μετοχή της Alcatel και ακολουθεί η μετοχή της Cap Gemini με κέρδη 14,42%.

Ανοδο άνω του 10% σημειώνει και η μετοχή του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών του στο εννεάμηνο του 2002. Επανέλαβε παράλληλα την εκτίμησή του πως ο ρυθμός αύξησης των λειτουργικών κερδών του θα επιταχυνθεί φέτος.

Aξιόλογα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault επωφελούμενη από την είδηση ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 0,9% το Σεπτέμβριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/15/252126.htm .

Τέλος, μικρή άνοδο (0,24%) σημειώνει η μετοχή της Publicis. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο γαλλικός όμιλος την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του δικτύου διαφημιστικών πρακτορείων D'Arcy. Η Publicis φέρεται ότι σχεδιάζει να διασκορπίσει τους πελάτες και πολλούς εργαζομένους της D' Arcy σε άλλα διαφημιστικά πρακτορεία του ομίλου, με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών, ύψους αρκετών εκατ. δολαρίων. Η διαδικασία αναδιάρθρωσης ίσως οδηγήσει στην «εξαφάνιση» του ονόματος της D' Arcy στις περισσότερες από τις 75 χώρες που έχει παρουσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα