Διευρύνεται το spread μετά την έκθεση της Moody's

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 16:42
UPD:17:15

Διευρύνεται και πάλι το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς Bund, στον απόηχο της νέας έκθεσης της MoodyΆs για την Ελλάδα.

Στις 16:25 (ώρα Ελλάδος), το spread του ελληνικού ομολόγου διευρυνόταν στις 299,7 μονάδες βάσης από 286 μονάδες βάσης που ήταν πριν την ανακοίνωση του ξένου οίκου.

Η Moody's εκτίμησε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης της Ελλάδας, αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει πιστά το σχέδιο εξυγίανσης της οικονομίας ή αν τα μέτρα εφαρμοστούν μερικώς.

Σε έκθεσή της για το χρέος της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και την Ελλάδας, η Moody's τονίζει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει πιστά τα περισσότερα από τα μέτρα εξυγίανσης, αλλά όχι όλα, θα μειώσει την αξιολόγηση της χώρας σε Α3.

«Αν η εφαρμογή (των μέτρων) δεν είναι πιστή στις εξαγγελίες που υποσχέθηκαν οι ελληνικές αρχές, τότε ίσως να αναθεωρήσουμε την αξιολόγηση σε Α3 τους επόμενους μήνες», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Παρόλα αυτά, αν εφαρμοστεί μόνο μερικώς (το πρόγραμμα), ίσως τότε να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε Baa1».

Ο οίκος εκτιμά επίσης ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν χρειαστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα