Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά το ράλι στο Χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι τα εταιρικά κέρδη κάποιων εταιρειών θα βελτιωθούν. Εξαγωγικές εταιρείες όπως η Honda Motor Co. και η Hyundai Motor Co. οδηγούσαν την άνοδο.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 1,5% φθάνοντας στις 8.969,77 μονάδες, εμφανίζοντας κέρδη για τρίτη συνεχή ημέρα, στις 11 π.μ., τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,9% τη στιγμή που οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., οδηγούσαν τον δείκτη TWSE στην Ταϊβάν σε άνοδο 1,8%.

Κέρδη σημείωναν οι ιαπωνικές και οι κορεατικές μετοχές μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του γιεν και του γουόν, γεγονός το οποίο τόνωσε την αισιοδοξία των εξαγωγέων για την πορεία των πωλήσεών τους.

Μερίδα εταιρειών που παράγουν ημιαγωγούς, όπως η Tokyo Electron Ltd., εμφάνιζαν απώλειες μετά την ανακοίνωση της Intel Corp., ότι οι πωλήσεις στο εμπόριο θα είναι χαμηλότερες από αυτές που εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές. Οι μετοχές της Intel υποχωρούσαν κατά 13% στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές.

Ολοι οι δείκτες στις μεγαλύτερες αγορές της Ασίας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα