Πρώτη η Σουηδία στη χρήση τεχνολογιών επικοινωνίας

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:13
UPD:12:29

Τον παγκόσμιο θρόνο στη χρήση τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες –όπως δίκτυα, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές– κέρδισε η Σουηδία εκτοπίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη «Connectivity Scorecard» του London Business School.

Ο δρ Λέοναρντ Γουέιβμαν, υπεύθυνος της έρευνας, μελέτησε 50 χώρες με βάση δεκάδες δείκτες οι οποίοι σχετίζονται με τις τεχνολογικές δεξιότητες και τη χρήση της τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών.

«Εκτός από τον καλύτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών, η Σουηδία εμφανίζεται αδιαφιλονίκητος ηγέτης στον κλάδο», επισημαίνει ο δρ Γουέιβμαν. «Αντιθέτως, είναι η αρχή μιας ψαλίδας που θα μεγαλώνει, όπως συμβαίνει με τις ΗΠΑ στη βιομηχανία και τους κλάδους υπηρεσιών, εκπαίδευσης και δεξιοτήτων», συμπληρώνει.

«Η οικονομική ανάκαμψη και τα κρατικά πακέτα κινήτρων με στόχο την επίσπευση της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας και των τεχνολογικών πληροφορικής και τεχνολογίας αφήνουν περιθώριο για αισιοδοξία τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο δρ Γουέιβμαν.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των 25 ανεπτυγμένων κρατών βρίσκεται η χώρα μας, μαζί με την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Στην κατάταξη των αναπτυσσόμενων κρατών, την πρώτη θέση κατέχει η Μαλαισία χάρη στην καλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νότια Αφρική, χάρη στις υψηλές εταιρικές δαπάνες σε υλικό, λογισμικό και υπηρεσίες στο χώρο της πληροφορικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα