Τουσκ: Καλύτερη λύση για την Ελλάδα τα ευρωπαϊκά δάνεια

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:15
UPD:12:17

«Ένα ζήτημα θα είναι να δημιουργήσουμε μηχανισμούς για τη στήριξη χωρών που απειλούνται με χρηματοοικονομική κρίση. Η Ελλάδα είναι αντικείμενο ανησυχίας. Μπορεί να είναι εθελοντικά δάνεια από κράτη-μέλη. Αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση», όπως είπε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις αδύναμες χώρες-μέλη, ενώ τα δάνεια από ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι οι μεγάλες χώρες της ΕΕ συζητούν εδώ και καιρό το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Ένα ζήτημα θα είναι να δημιουργήσουμε μηχανισμούς για τη στήριξη χωρών που απειλούνται με χρηματοοικονομική κρίση. Η Ελλάδα είναι αντικείμενο ανησυχίας. Μπορεί να είναι εθελοντικά δάνεια από κράτη-μέλη. Αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση», όπως είπε ο κ. Τουσκ, συμπληρώνοντας ότι τα ενδεχόμενα στήριξης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή της έκδοσης κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων δεν πρέπει να αποκλειστούν.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα