Τοyota: Ξεκίνησαν οι επισκευές στην Ευρώπη

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 17:07

Η Toyota ξεκίνησε σήμερα να αλλάζει το πεντάλ γκαζιού στα μοντέλα των αυτοκινήτων στα οποία εντοπίστηκε το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Ξεκινήσαμε από την Τρίτη την εκστρατεία ενημέρωσης και επικοινωνήσαμε με τους πελάτες μας για να τους ενημερώσουμε και να τους καλέσουμε να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους μας προκειμένου να προχωρήσουν στην επισκευή», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Toyota Motors Europe.

«Οι διαδικασίες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Σε κάποιες η Toyota ενημέρωσε τους πελάτες, σε άλλες η Toyota ενημέρωσε τις αρχές και σε κάποιες τρίτες οι αρχές έχουν αναλάβει την επικοινωνία», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ακόμα ότι οι πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας καλούνται να «επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο τους ή με οποιονδήποτε συμβεβλημένο αντιπρόσωπο της εταιρείας προκειμένου να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στην επισκευή».

«Η επισκευή διαρκεί μισή ώρα», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε πως «κανένα ατύχημα στην Ευρώπη δεν προκλήθηκε εξαιτίας αυτού του προβλήματος».

Η Toyota Europe ενημέρωσε τους πελάτες της ότι δεν επείγει να αντικαταστήσουν το πεντάλ του γκαζιού στο αυτοκίνητό τους, αν δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα, αλλά συμβουλεύει να προχωρήσουν σε αυτή την επισκευή, πρόσθεσε.

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα: AYGO, iQ, Yaris, Auris, Corolla, Verso, Avensis και RAV4.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα