Ανοδικά οι αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Μετοχές, πετρέλαιο και μέταλλα τέθηκαν χθες σε τροχιά ανόδου, παρά το γεγονός ότι η εικόνα τόσο των μακροοικονομικών στοιχείων όσο και των εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν ανάμεικτη. Οι επενδυτές εστίασαν τελικά στα θετικά στοιχεία και αγνόησαν αποθαρρυντικές ανακοινώσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,7% στις 1.021,66 μονάδες, έχοντας ήδη σημειώσει άνοδο 2,8% κατά τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις.

Στο επίκεντρου του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν εταιρείες, που εξέπληξαν ευχάριστα τις αγορές με τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Στον αντίποδα οι αυτοκινητοβιομηχανίες δέχθηκαν πιέσεις εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Daimler. Μεικτές τάσεις επικράτησαν στον τραπεζικό κλάδο.

Θετικό ήταν το κλίμα σε όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE100 σημείωσε άνοδο 0,9%, ενώ τόσο ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι είχαν κέρδη 0,6%.

Συγκρατημένα κέρδη παρουσίαζαν και οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. Της ανόδου ηγήθηκε ο κλάδος των μεταλλευτικών επιχειρήσεων με τις Newmont Mining και Freeport McMoRan Copper & Gold να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%.

Αξιόλογη άνοδο σημείωναν και οι μετοχές τεχνολογίας, με τη Hewlett Packard, η οποία ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, να τίθεται «επικεφαλής».

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ φλέρταρε ενδοσυνεδριακά με χαμηλά εννέα μηνών. Στη συνέχεια ωστόσο ανέκαμψε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα