Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 05:28
UPD:05:41

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές μετά την κίνηση της Federal Reserve να αυξήσει το διατραπεζικό δανειακό επιτόκιο για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών, σηματοδοτώντας τον περιορισμό των προγραμμάτων στήριξης.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1,4% φθάνοντας στις 116,17 μονάδες στις 11:18 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 5 Φεβρουαρίου. Περίπου πέντε μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που κινείτο ανοδικά. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 8,4% από τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Ιανουαρίου εν μέσω εικασιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σφίξουν τη νομισματική τους πολιτική και ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα δυσκολευτούν να περιορίσουν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 έκανε βουτιά 0,7%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 1,1% και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 1,8%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 0,7% μετά το ράλι των μετοχών εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και την ταχύτερη από ότι αναμενόταν αύξηση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.

Η Fed αύξησε το διατραπεζικό δανειακό επιτόκια από 0,5% στο 0,75% με ισχύ από τις 19 Φεβρουαρίου και είπε ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση στήριξης των οικονομικών οργανισμών στις αγορές, παρά στην κεντρική τράπεζα για βραχυπρόθεσμο δανεισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα