Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζουν τα Επιμελητήρια

Απεργία τελωνειακών
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 16:05

Αντιδρά και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών και προειδοποιεί πως αν δεν δοθεί λύση έως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου η απεργία να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Γ. Κασιμάτης τονίζει ότι τα επιμελητήρια «δε θα μείνουν θεατές ενώπιον μιας τέτοιας κατάστασης και για το λόγο αυτό εξετάζουμε την άμεση δικαστική διεκδίκηση του χαρακτηρισμού της απεργίας αυτής ως παράνομης και καταχρηστικής, εφόσον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δε δοθεί λύση».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν, κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δε συγκαταλέγεται στους αδικημένους - κάθε άλλο μάλιστα - αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας μας, την οποία δείχνουν αντίθετα να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει ο κ. Κασιμάτης.

Κατηγορεί επίσης τους τελωνειακούς ότι αδιαφορώντας για τις συνέπειες, θέτουν «κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και μέσω αυτών και εργαζομένων, που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση».

«Είναι προφανές ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, κατά την οποία όλοι οφείλουμε να υποβληθούμε σε θυσίες για την επιθυμητή ανάκαμψη, σημαίνουν απεμπόληση κάθε κοινωνικής ευαισθησίας και προσβλέπουν στην ικανοποίηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων», συμπληρώνει.

«Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον - και μέχρι να εισέλθει η οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης - την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να δυσχεραίνουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδομούν, έτσι, την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κλπ.)», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων τονίζει ακόμη ότι η απεργία έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, αφού πληθώρα προϊόντων, αρκετά από τα οποία είναι ευαίσθητα, παραμένουν στοιβαγμένα στα λιμάνια, στις αποθήκες, στα τυποποιητήρια και δεν μπορούν να εξαχθούν.

Προσθέτει τέλος ότι «εκτός από το έντονο πρόβλημα που έχει προκληθεί στη διακίνηση των καυσίμων, περίπου 2000 εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς) εισαγωγής – εξαγωγής ημερησίως δε φτάνουν στον προορισμό τους».

Καταλήγει τέλος πως «οι συνθήκες αυτές αποτελούν ουσιαστικά ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την εθνική οικονομία»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα