ΥΠΟΙΚ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των τελωνειακών

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 21:30
UPD:22:47

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των τελωνειακών κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την αναστολή των κινητοποιήσεων. Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί το Σάββατο το πρωί.

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέμειναν αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της απεργίας τους.

Νωρίτερα, ύστατη έκκληση του επιχειρηματικού κόσμου προς τους τελωνειακού να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μετέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο προεδρείο της Ομοσπονδίας του κλάδου, με το οποίο συναντήθηκε το απόγευμα.

Όπως ανέφερε απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι χάνουν λεφτά όμως και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να βγούμε από την κρίση. Σημείωσε μάλιστα πως ο κλάδος πρέπει να έχει κατά νου πως τα ΔΕΤΕ (Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών), που ζητάει να να μην υπαχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό, τα πληρώνουν οι επιχειρηματίες τους οποίους σήμερα οι τελωνειακοί δυσκολεύουν στην προώθηση του έργου τους.

Σε πιο αυστηρό τόνο, συμπλήρωσε πως ζήτησε να σταματήσει η απεργία διότι η κατάσταση της οικονομίας είναι σημαντικότερη από την προάσπιση συμφερόντων προσωπικών ή συντεχνιακών ή άλλων.

Πάντως, οι τελωνειακοί χαρακτηρίζουν ως μεμονωμένα περιστατικά τη λειτουργία ορισμένων τελωνείων και δηλώνουν ότι παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο, εμφανίζονται διατεθειμένοι να συναντήσουν εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να βρεθεί λύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα