Α. Βγενόπουλος: Υπέρ των συμφερόντων καταναλωτών-οικονομίας η συμφωνία

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 23:13
UPD:23/02/2010 00:16

«Οι οικονομικές εξελίξεις μας έδωσαν δύο εναλλακτικές λύσεις...Ή να μειώσουμε προορισμούς και θέσεις εργασίας και να αυξήσουμε τους ναύλους...ή να συγχωνευτούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Olympic Air, Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία συγχώνευσης με την Aegean.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ερωτηθείς πώς οι δύο εταιρείες από τη σύγκρουση έφτασαν στο «γάμο», ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει μια αναγκαιότητα συνύπαρξης» των δύο εταιρειών και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να αποσυρθούν οι εγωισμοί και να κοιτάξουμε το συμφέρον της οικονομίας, της κοινωνίας».

Κληθείς να απαντήσει αν θα προκύψει μονοπώλιο μετά από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών απάντησε ότι δεν δημιουργείται μονοπώλιο, αλλά δεσπόζουσα θέση και πως θα βρίσκονται συνεχώς κάτω από το μικροσκόπιο της ΕΕ και των καταναλωτών.

«Η κοινωνία θα μας δικαιώσει γιατί θα δει ότι η συμφωνία θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων του καταναλωτή και της οικονομίας», τόνισε.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας.

Για την οικονομία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία ευθύνη ο ελληνικός λαός, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ντρέπονται οι κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ.

«Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και αυτοί που τη δημιούργησαν είναι οι πολιτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε ότι υπάρχουν και ευρωπαϊκές ευθύνες, καθώς, όπως ανέφερε, η πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν γνωστή.

Τόνισε, ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περί κερδοσκοπικών πιέσεων, ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται στήριξη για να υπάρξει υποχώρηση των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση κάνει πολύ λεπτές διαπραγματεύσεις με όλες τις πλευρές που μπορούν να μας δώσουν εγγυήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι η κριτική είναι εύκολη και διερωτήθηκε: «Ποιοι την κάνουν την κριτική; Την κάνουν αυτοί που ήταν επί πέντε χρόνια κυβέρνηση;».

Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη συστράτευσης στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να συστρατευτούμε γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό καθήκον».

Υποστήριξε επίσης ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας περνά μέσα από τον κρατικό καπιταλισμό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, και τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά, επεσήμανε ότι δεν σκοπεύει να γίνει πολιτικός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα