Στα χαμηλότερα εννέα μηνών το ευρώ

Εναντι του δολαρίου
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 05:45
UPD:06:00

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών διαπραγματεύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα επιδεινωθούν περιορίζοντας τη ζήτηση για το νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Το ευρώ διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 11 μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είπε ότι θα στείλει κλιμάκιό του στην Αθήνα για παροχή βοηθείας, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας. Ο Dollar Index πλησίασε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών πριν από τις κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ που προβλέπεται να δείξουν αύξηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών, τη μεγαλύτερη σε τέσσερις μήνες, ενώ σταθεροποιήθηκαν οι πωλήσεις κατοικιών. Το γιέν κινήθηκε ανοδικά έναντι του ρεάλ της Βραζιλίας και του ουόν της Νότιας Κορέας καθώς η πτώση των ασιατικών μετοχών περιόρισαν τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχείων των αναδυόμενων οικονομιών.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3611 ανά δολάριο στις 12:01 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3596 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Στις 19 Φεβρουαρίου άγγιξε το 1,3444, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου. Το γιέν αγοράστηκε στα 123,93 ανά ευρώ από 123,92. Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε 0,1% έναντι του ρεάλ και 0,2% έναντι του ουόν.

Ο Dollar Index, σήμερα διαπραγματεύθηκε στο 80,480. Στις 19 Φεβρουαρίου άγγιξε το 81,342, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Ιουνίου.

Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανακοίνωσή του μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν και της πρόσκλησης των ελληνικών αρχών, κλιμάκιό του βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα για να παράσχει βοήθεια στα μέλη της Κομισιόν.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λορέτντζο Μπίνι Σμάγκι είπε ότι αντιτίθεται στη βοήθεια της Ελλάδας από το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι εάν η Ευρώπη δεν λύσει μόνη της το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα καταφέρει να αποφύγει το επόμενο που θα αναδυθεί. Ο Σμάγκι μίλησε χθες στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι «La Sette» στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη.

Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε έναντι του ρεάλ και του ουόν καθώς ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,2% και ο MSCI Asia Pacific των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας υποχώρησε 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα