Εληξε η πενθήμερη άνοδος του αργού

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 05:35
UPD:05:44
A- A A+

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη περιορίζοντας την άνοδο από το ράλι των πέντε ημερών, εν μέσω εικασιών ότι οι προμήθειες του καυσίμου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση από τη μεγαλύτερη χώρας κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο μάλλον μειώνεται.

Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι καθώς οικονομικοί αναλυτές προέβλεψαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν για τέταρτη εβδομάδα την εβδομάδα που πέρασε και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκε τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου υποχώρησε έως 56 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 79,75 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 10:07 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 79,76 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του Μαρτίου σημείωσαν άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 80,16 δολ. το βαρέλι πριν λήξουν κατά το τέλος της διαπραγμάτευσής τους στο floor.

Την περασμένη εβδομάδα τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 7,7%, τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο, καθώς το δολάριο περιόρισε την άνοδό του έναντι του ευρώ, τονώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για επένδυση. Χθες το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για πέμπτη μέρα, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από τις αρχές του Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι οι προμήθειες υπερέβησαν τη ζήτηση.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα αποθέματα αύριο στις 10:30 π.μ. στην Ουάσινγκτον (τοπική ώρα).

Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου υποχώρησε 56 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 78,05 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:10 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαιά του σημείωσαν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 78,61 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 12 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς