Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 06:16

Μεικτή ήταν η εικόνα των ασιατικών μετοχών καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά τη δήλωση του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke, ότι η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων είναι αναγκαία για την τόνωση της ζήτησης. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με καταναλωτικά αγαθά.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 117,67 μονάδες στις 11:15 π.μ. στο Τόκιο, ενώ ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών τουλάχιστον εννέα φορές. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 7,2% από τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης και ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα δυσκολευτούν τα περιορίσουν τα ελλείμματά τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,3%, στη Νότια Κορέα ο Kospi κατά 0,4% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,3%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 1% μετά τη δήλωση του Bernanke ότι η οικονομία χρειάζεται ακόμη χαμηλά επιτόκια. Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας και τα ο χαμηλός πληθωρισμός θα επιτρέψουν τη διατήρηση χαμηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στις 19 Φεβρουαρίου ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων μετά την αύξηση του δανειακού διατραπεζικού επιτοκίου από τη Fed στο 0,75% από το 0,5%, σηματοδοτώντας τον περιορισμό των μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου σημείωσε χθες άνοδο 1,5% στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας. Στο Λονδίνο ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου σημείωσε χθες άνοδο 0,3%, την πρώτη άνοδο μέσα σε τρεις ημέρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα