Πτώση 1% στο Τόκιο

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 09:42

Με απώλειες μίας ποσοστιαίας μονάδας έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ενώ το γεν σημείωσε σημαντικά κέρδη, επισκιάζοντας τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για πολύ καιρό ακόμη.

Πτώση 2,8% σημείωσε σήμερα η Denso Corp, μετά τη δήλωση των αρχών ότι το FBI διενεργεί ελέγχους σε τρία εργοστάσια ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών στο Ντιτρόιτ στο πλαίσιο εμπιστευτικής ομοσπονδιακής έρευνας αντιτράστ, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών της Toyota, Denso και Tokai Rika.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, οι οικονομικοί δείκτες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις των επενδυτών για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς προσπαθούν να εκτιμήσουν την πορεία της αμερικανικής και των υπόλοιπων οικονομιών.

«Το σίγουρο είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην αγορά στέγης και εργασίας δεν ενδείκνυται η αύξηση των επιτοκίων», υπογραμμίζει ο Χιντεγιύκι Ισιγκούρο από την Okasan Securities. «Παρά τα όσα είπε ο Μπερνάνκι, φαίνεται πως ετοιμάζονται για μια αργή αύξηση των επιτοκίων, όπως η αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου την περασμένη εβδομάδα», συμπληρώνει.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.101,96 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις 891,41 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα