Ετοιμη η ΕΕ για στήριξη της Ελλάδας, αν χρειαστεί

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 15:31

Την ετοιμότητα της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη των ελεγκτών της Ενωσης στη χώρα μας, ανέφερε πως γύρισαν χθες από την Αθήνα και θα ενημερώσουν τον Επίτροπο Ρεν για τα πορίσματα που έχουν αντλήσει από την επίσκεψή τους εκεί. Ο Όλι Ρεν την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει υψηλού πολιτικού επιπέδου συναντήσεις και συζητήσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας είναι ικανά να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί και να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά 4% έως το τέλος του 2010.

Ο Αμαντέου Αλταφάι Τάρντιο για την επίσκεψη Ολι Ρεν στην Αθήνα

Ακούστε τη δήλωση του Αμαντέου Αλταφάι Τάρντιο

Εξάλλου, ερωτηθείς αν, εκτός από το θέμα των πρόσθετων μέτρων,ο Όλι Ρεν προτίθεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προς την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι «όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος συνδέονται» και επανέλαβε το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στήριξης των 27 ηγετών της ΕΕ την 11η Φεβρουαρίου.

«Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από πολλά στοιχεία, ωστόσο το βασικό είναι η εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, των πρόσθετων μέτρων που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο και εφόσον κριθεί αναγκαίο και νέων πρόσθετων μέτρων», ανέφερε ο Α. Αλταφάζ.

Συμπλήρωσε ότι προς το παρόν, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική ενίσχυση. «Αν υπάρξει ανάγκη και σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, θα υπάρξει στήριξη από την ΕΕ και ειδικότερα από την ευρωζώνη προς την Ελλάδα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα