Ελπίδες στις αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 00:01

Οι φημολογίες ότι τελικά η Ελλάδα θα δεχθεί κάποια βοήθεια, μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις μεταξύ του Επιτρόπου της Ε.Ε. για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και η πληθώρα συμφωνιών στο επιχειρηματικό μέτωπο που ανακοινώθηκαν χθες έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας στις χρηματιστηριακές αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η άνοδος της Wall Street βοήθησε το δείκτη S&P 500 να περιορίσει τις απώλειές του για το 2010, ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες οι οποίες συνέχισαν να κινούνται ανοδικά για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, ένδειξη ότι οι Αμερικανοί αρχίζουν να βάζουν βαθύτερα το χέρι στις τσέπες και να στηρίζουν έτσι την ανάκαμψη της οικονομίας τους.

Προεξάρχουσα ήταν η άνοδος της μετοχής της AIG, περισσότερο από 7%, μετά την είδηση ότι πώλησε τμήμα της στην Ασία στη βρετανική Prudential έναντι 35,5 δισ. δολαρίων.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές παρουσίασαν άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με τις αυξανόμενες τιμές των μετάλλων να προσφέρουν στήριγμα στον τομέα εξόρυξης μετάλλων και πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 1.018,78 μονάδες, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά στις 1.019,32 μονάδες τα υψηλότερα επίπεδα σε διάρκεια μιας εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ «φλέρταρε» χθες με χαμηλά εννεαμήνου έναντι του δολαρίου -καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα δύο εβδομάδων- ενώ σε χαμηλά δέκα μηνών υποχωρούσε η στερλίνα, λόγω του κλίματος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που επισκιάζει τη Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα