Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 05:19
UPD:05:28

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδηγώντας τον δείκτη MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, μετά τη μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ και την αύξηση των πωλήσεων ημιαγωγών παγκοσμίως.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,3% φθάνοντας στις 119,29 μονάδες στις 11:32 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιανουαρίου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 5,9% από τις 15 Ιανουαρίου όταν άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών εν μέσω εικασιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης και ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να περιορίσει το έλλειμμά της.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 1,2% και στην Ταϊβάν ο Taiex ισχυροποιήθηκε 0,4%. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index κέρδισε 0,5%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, παρά την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας για μείωση του δείκτη ανεργίας τον Ιανουάριο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,6%, εξ αιτίας της πτώσης των μετοχών της HSBC Holdings Plc σε ποσοστό 6,5% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1% μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, που αποτελούν περίπου το 70% της οικονομίας της χώρας, και σε ποσοστό 0,5% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι πωλήσεις ημιαγωγών παγκοσμίως σημείωσαν αύξηση 0,3% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο φθάνοντας στα 22,5 δισ. δολ. αποτέλεσμα της ζήτησης προϊόντων συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων και προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Semiconductor Industry Association.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου σημείωσε άνοδο 1,8% χθες. Ο χαλκός για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 2% στη Νέα Υόρκη μετά τον σεισμό στη Χιλή, που επηρέασε τις προμήθειες του μετάλλου από τη χώρα, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χαλκού στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα