BP: Φιλόδοξοι στόχοι για αύξηση της ετήσιας παραγωγής

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 15:33

Σε παρουσίαση που έγινε σήμερα στο Λονδίνο, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αυξήσει τη μέση ετήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 1-2% μέχρι το 2015.

Σε αύξηση της ετήσιας προ φόρων κερδοφορίας της κατά 3 δισ. δολάρια τα επόμενα 2-3 χρόνια στοχεύει η BP, δίνοντας ώθηση στην παραγωγή και περιορίζοντας τις δαπάνες της.

Σε παρουσίαση που έγινε σήμερα στο Λονδίνο, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αυξήσει τη μέση ετήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 1-2% μέχρι το 2015. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των κερδών της αναμένεται να προέλθει από τη βελτίωση της αποδοτικότητας στις μονάδες διύλισης και μάρκετινγκ.

Επίσης, η BP θα προχωρήσει σε διοικητικό συγκεντρωτισμό των πρότζεκτ έρευνας και παραγωγής σε μια προσπάθεια να περικόψει δαπάνες.

«Η πρόκληση και η ευκαιρία για εμάς είναι ότι, ενώ το χαρτοφυλάκιό μας είναι μεταξύ των καλύτερων στη βιομηχανία, αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στις οικονομικές μας επιδόσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τόνι Χέιγουορντ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μέχρι το 2015 θα έχει ξεκινήσει η παραγωγή σε 42 νέα πρότζεκτ, τα οποία θα συνεισφέρουν περίπου 1 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα στη συνολική παραγωγή της BP.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα