Χ.Α.: Πάνω από τις 2.020 μονάδες

Ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 17:41
UPD:18:18

Μια δεύτερη διαδοχικά ανοδική συνεδρίαση εξελίχθηκε την Τρίτη με δυναμική που αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης, αφού μεσολάβησε και ένα διάστημα διόρθωσης και πιέσεων που οδήγησαν σε μεγάλη δοκιμασία όσους είχαν τοποθετηθεί από την περασμένη Πέμπτη.

Ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 2.021,75 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,65%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 204,65 εκατ. ευρώ.

Οι τιμές 155 μετοχών ενισχύθηκαν, 39 κατέγραψαν απώλειες και 38 παρέμειναν σταθερές.

Ένα από τα θετικά ήταν η παρακολούθηση της τάσης που διαμορφωνόταν στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από τους επενδυτές του ΧΑ. Ακόμα και στο ανοδικό ξέσπασμα ακολούθησαν συντονισμένα την άνοδο σε DAX30 και CAC40 αν και τα κέρδη της μετοχής του ΟΤΕ δεν συμβάδιζαν με την δυναμική στον κλάδο της τηλεφωνίας πανευρωπαϊκά.

Τεχνικά η συνεδρίαση αυτή συνέβαλε στη βελτίωση της στατιστικής εικόνας του ομίλου των μετοχών όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον FTSE20 & LiqMid20. Παρατηρήσαμε πως στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης με κέρδη υπολογίσιμα και τιμή μετοχής κάτω από 0,5 ευρώ οι όγκοι των πωλητών υπερείχαν έναντι των αγοραστών προς το τέλος.

Επίσης από την ομάδα των μετοχών με τη μεγαλύτερη διακύμανση μέσα στη μέρα απουσίαζαν οι μετοχές των δεικτών που προτιμούν οι επαγγελματίες θεσμικοί πλην της ΒΩΒΟΣ λόγω των μεγάλων επιδόσεών της χθες.

Η απόφαση να κλείσουν την θέση τους με κέρδη ρευστοποιώντας πριν το Τ+3 ορισμένοι ήταν δικαιολογημένη. Αλλά αυτή η κίνηση δεν έδωσε πτωτική ώθηση στις τιμές των περισσότερων μετοχών αν και στην αγορά παραγώγων «καλού κακού» η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του FTSE20 και της ΕΤΕ, που εμφανίζουν τους μεγαλύτερους συνολικούς ημερήσιους όγκους στα futures, γινόταν σε επίπεδα τιμών που αντιστοιχούν σε μικρότερα κέρδη από αυτά των υποκείμενων αξιών.

Στα θετικά:

Η υπέρβαση των 200 εκατ ¤ στον τζίρο

Η υπέρβαση των 2020 μονάδων

Ο αριθμός των ανοδικών πάνω από 150

Η αντοχή των υψηλών επιπέδων και μετά την πίεση από την ενθυλάκωση κερδών από trading

Το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας για την πληονότητα μετοχών και δεικτών.

Στα αρνητικά: Η επιφυλακτικότητα στα παράγωγα στο τέλος της συνεδρίασης

Η αδυναμία της ΕΤΕ να κλείσει πάνω από τα 15¤

Το φαινόμενο να μην απορροφήσει η ζήτηση την προσφορά στη δημοπράτηση στο τέλος στα περισσότερα blue chip



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα