Γιούνκερ: Σημαντική η έγκαιρη εφαρμογή των νέων μέτρων

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 15:49
UPD:16:08

«Το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας για τη διόρθωση των δημοσιονομικών της ανισορροπιών βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο με πειστικό τρόπο», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup σε ανακοίνωσή του.

Τα νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή πορεία για τη μείωση του ελλείμματός της.

«Το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας για τη διόρθωση των δημοσιονομικών της ανισορροπιών βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο με πειστικό τρόπο», αναφέρει ο Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του.

Η Ελλάδα παρουσίασε νωρίτερα μια σειρά έκτακτων μέτρων για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων της με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος φέτος κατά 4%.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επαίνεσε την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε, επισημαίνοντας ωστόσο πως είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή τους. «Η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων, σε συνδυασμό με αποφασιστικές δομικές μεταρρυθμίσεις… είναι υψίστης σημασίας», δήλωσε. «Επίσης είναι σημαντική και για τη συνολική χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.»

Παράλληλα, ο Γιούνκερ επανέλαβε τη δέσμευση των ηγετών της ΕΕ «να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, αν χρειαστεί, για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη ως σύνολο».

Σόιμπλε: Σημαντικά τα μέτρα για τη σταθερότητα του ευρώ

Εξαιρετικά σημαντικά για τη σταθερότητα του ευρώ χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τα νέα μέτρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν υπευθυνότητα προς την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα.

Όταν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, η Ελλάδα θα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα