Κ. Λαγκάρντ: Πέρα από τις προσδοκίες της ΕΕ η απάντηση της Ελλάδας

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 21:18
UPD:21:20

Η ελληνική κυβέρνηση «μέτρησε σωστά την κατάσταση» δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζοντας τα «ισχυρά και χειροπιαστά» μέτρα, σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Συγχαίρω τη σαφήνεια και τον ρεαλισμό της ελληνικής κυβέρνησης και τον εφικτό χαρακτήρα της δέσμης των μέτρων που θα εφαρμοστούν», σημείωσε.

«Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση μέτρησε σωστά την κατάσταση» με την ανακοίνωση «ισχυρών και χειροπιαστών μέτρων», πρόσθεσε.

Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα έδωσε απάντηση «πέρα από τις προσδοκίες της Επιτροπής και των ευρωπαίων εταίρων οι οποίοι ζήτησαν από την εξοικονόμηση να προκύψει» επιπλέον 1,25% του ΑΕΠ. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η Ελλάδα προτείνει στην πραγματικότητα «επιπλέον 2% του ΑΕΠ», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

«Αν αυτά ήταν μόνο πιθανά περιθωριακά και διαρθρωτικά μέτρα, θα μπορούσαμε να είμαστε δύσπιστοι, όμως εδώ έχουμε σκληρά και χειροπιαστά μέτρα», δήλωσε, επικαλούμενη τη σχεδιαζόμενη αύξηση του ΦΠΑ και τις αυξήσεις του φόρου επί των προϊόντων πετρελαίου και των ειδών πολυτελείας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα