Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:54

Πτώση σημειώνει σήμερα το ευρώ, με τη διάθεση ανάληψης ρίσκου να είναι περιορισμένη ενόψει των αποφάσεων για τα επιτόκια στην Ευρώπη και βασικών οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν από τις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1,0% και να αναφερθεί στα επόμενα βήματα για τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης.

Το ενδιαφέρον προσελκύει και η αναμενόμενη έκδοση του νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων λιτότητας από την κυβέρνηση ύψους 4,8 δισ. ευρώ. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναλυτή της Credit Agricole CIB, εάν το κλίμα αναφορικά με την Ελλάδα βελτιωθεί περαιτέρω και ο Τρισέ είναι έντονα υποστηρικτικός, πιθανόν να δούμε την ισοτιμία να δοκιμάζει και πάλι τα υψηλά επίπεδα.

Στις 12:35 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3672 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου-γιεν διαμορφωνόταν στα 88,40 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα