Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 05:39
UPD:06:20

Ανοδικά στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και περιορίστηκαν οι ανησυχίες μετά την υπόσχεση του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για οικονομική στήριξη της Ελλάδας και τις εκθέσεις από τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία που έδειξε διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης. Το ευρώ κινήθηκε ανοδικά έναντι του δολαρίου και του γιέν.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,6% φθάνοντας στις 122,27 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκιο με επτά μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του γιέν. Ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,2%. Ο Σαρκοζί είπε ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να σώσει την Ελλάδα σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, και εκθέσεις από τις ΗΠΑ έδειξαν λιγότερη μείωση της απασχόλησης από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Οι βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν στη Νέα Ζηλανδία τα μέγιστα σε επτά χρόνια και η Ιαπωνία εμφάνισε πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν για δεύτερο μήνα, σηματοδοτώντας την ισχυροποίηση της οικονομίας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,8%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi αναρριχήθηκε 1,2% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,6%.

Ανοδικά κινήθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έως τα 123,72 ανά γιέν, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Φεβρουαρίου έναντι 123,00 γιέν που ήταν στις 5 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ αναρριχήθηκε στο 1,366 ανά δολάριο ΗΠΑ από1,3626.

Το δολάριο της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε έως 0,3% φθάνοντας στα 90,06 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Ιανουαρίου. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου φθάνοντας στα 70,04 σεντς του δολ. των ΗΠΑ.

Το ρίνγκιτ της Μαλαισίας ισχυροποιήθηκε 0,5% στα 3,3470 ανά δολάριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου επτά εβδομάδων, καθώς οικονομικές εκθέσεις τόνωσαν τις προσδοκίες ανάκαμψης των εξαγωγών. Το νόμισμα διεύρυνε το ράλι των τεσσάρων εβδομάδων, μετά την αύξηση των εξαγωγών τα μέγιστα σε 11 χρόνια. Ανοδο 0,6% σημείωσε το ουόν της Νότιας Κορέας φθάνοντας στα 1.133,7 ανά δολάριο ΗΠΑ.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 7.570 δολ. ο μετρικός τόνος διευρύνοντας την άνοδο του 2% που σημείωσε την Παρασκευή. Το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.235 δολ. ο τόνος. Ο Baltic Dry Index, δείκτης των ναύλων για τη μεταφορά εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αναρριχήθηκε 3,9% τον Παρασκευή φθάνοντας στις 3.242, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Ιανουαρίου.

Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη μέρα εν μέσω εικασιών βελτίωσης της παγκόσμιας ζήτησης και οι περιορισμοί προμηθειών από τον ΟΠΕΚ θα βοηθήσει στη μείωση αύξησης των αποθεμάτων. Το αργό σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 81,82 δολ. το βαρέλι πριν από την αυριανή έκθεση στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης καυσίμων στον κόσμο – που πιθανώς να δείξει αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα