Ανοδος ευρώ έναντι γιέν και δολαρίου

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 06:40
UPD:06:52

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του γιέν και του δολαρίου για δεύτερη ημέρα καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, τονώνοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να σώσει την Ελλάδα. Το γιέν υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα, καθώς οι ασιατικές μετοχές διεύρυναν το παγκόσμιο ράλι των μετοχών, περιορίζοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.

Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στα 123,70 γιέν στη 1:11 μ.μ. στο Τόκιο από 123,00 που ήταν στις 5 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Νωρίτερα άγγιξε τα 123,80, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Φεβρουαρίου. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στο 1,3679 δολ. από 1,3626. Το νόμισμα της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε στα 91,07 σεντς του δολ. των ΗΠΑ από 90,77 σεντς, μετά την αναρρίχησή του στα 91,17 σεντς, τα μέγιστα από τις 21 Ιανουαρίου.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης ισχυροποιήθηκε έναντι των 12 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα πριν από την γερμανική έκθεση που προβλέπεται να δείξει αύξηση 1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο, μετά από μείωση 2,6% τον προηγούμενο μήνα. Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία.

Το ρίνγκιτ της Μαλαισίας οδήγησε υψηλότερα τα ασιατικά νομίσματα καθώς ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 όδευε προς τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο σε τρεις μήνες και ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωσε σήμερα άνοδο 1,6%.

Το ρίνγκιτ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου επτά εβδομάδων μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 5 Μαρτίου για αύξηση 37% των εξαγωγών τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα μέγιστα σε 11 χρόνια. Την ίδια μέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι εργοδότες μείωσαν λιγότερο από τις προβλέψεις τις θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο.

Το νόμισμα της Μαλαισίας σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 3,3414 ανά δολάριο ΗΠΑ, μετά την άνοδό του νωρίτερα στα 3,3399, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου.

Τα επιτόκια στην Ιαπωνία βρίσκονται στο 0,1% και στις ΗΠΑ έως το μηδέν, έναντι 2,25% στη Μαλαισία και 4% στην Αυστραλία, προσελκύοντας τους επενδυτές για τα περιουσιακά στοιχεία των χωρών του Νοτίου Ειρηνικού με τις υψηλότερες αποδόσεις.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος για δεύτερη μέρα μετά τις σοβαρές δηλώσεις του Σαρκοζί, σηματοδοτώντας τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα