Σχόλιο παραγώγων

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 10:16

Ψύχραιμα αλλά ελαφρώς απαισιόδοξα εκτιμούν την εξέλιξη των τιμών μετοχών και δεικτών οι επενδυτές στα παράγωγα με βάση τη χθεσινή τους αντίδραση.

Καθώς εκτιμούμε ότι έχει σημασία η μετατροπή του premium σε discount από τους επενδυτές στα παράγωγα και ειδικά στα ΣΜΕ Μαρτίου του FSΤE20.

Τους τελευταίους μήνες οι μεταβολές στο μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στην τιμή κλεισίματος και τη θεωρητική τιμή, προδιαθέτουν για την τάση της επομένης με ακρίβεια πολύ μεγαλύτερη από το παρελθόν. Επίσης η πτώση του όγκου στα ακριβότερα προϊόντα της αγοράς είχε να κάνει με τον περιορισμό της ημερήσιας διακύμανσης.

Το ανοδικό χάσμα στην έναρξη με την συνέχεια στην διαπραγμάτευση των blue chip σε υψηλά επίπεδα ως τις 15:00 ανάγκασε την αγορά να κινηθεί επί μακρό σε εύρος τιμών της τάξης των 10 μονάδων που είναι «απαγορευτικό» για intraday κερδοφόρες κινήσεις. Ωστόσο κατά την διόρθωση του δεύτερου και καθοδικού μέρους της χθεσινής συνεδρίασης γράφτηκαν τιμές χαμηλότερες του χαμηλού που σημειώθηκε πριν τις 12:00 αλλά αυτή η αλλαγή δεν είχε υπολογιστεί και γι αυτό οι επενδυτές προτίμησαν να γίνουν επιφυλακτικότεροι παρά την ανοδική έναρξη στην Wall Street. Αυτό δείχνει το κλείσιμο του ΣΜΕ Μαρτίου, με απώλειες κόντρα στα οριακά έστω κέρδη του υποκείμενου δείκτη.

Την μεγαλύτερη δραστηριότητα σε σχέση με τους μέσους όγκους της περασμένης εβδομάδας εμφάνισαν χθες τα puts του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το σημαντικότερο κατά την εκτίμησή μας ήταν το κλείσιμο ανοικτών θέσεων σε δικαιώματα πώλησης Μαρτίου με τιμές εξάσκησης κάτω από τις 950 μονάδες.

Πολύ ήσυχα ήταν τα πράγματα στην αγορά δανεισμού και πεσμένο ήταν το ενδιαφέρον και στα ΣΜΕ επί μετοχών. Ακόμα και η πρωταγωνίστρια μετοχή του ταμπλό ΕΤΕ, που στην spot αγορά συγκέντρωσε το 40% του συνολικού τζίρου έκανε λιγότερα από 2500 συμβόλαια για την τρέχουσα σειρά και κάτω από 400 για την επόμενη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα