Fitch: «Κατάλληλη» η αξιολόγηση της Ελλάδας

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 13:06
UPD:13:12

«Κατάλληλη» χαρακτήρισε η Fitch Ratings την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σήμερα στο «BBB+» με αρνητικές προοπτικές.

«Νομίζω ότι η αξιολόγηση της Ιρλανδίας είναι στα κατάλληλα επίπεδα, το ίδιο και της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών προοπτικών», δήλωσε ο Κρις Πράις, διευθυντής της Fitch για τη Δυτική Ευρώπη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο διεθνής οίκος εκτίμησε σε ανακοίνωσή του ότι ο στόχος της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ φέτος φαίνεται πιο αξιόπιστος μετά την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων από την κυβέρνηση αλλά η εφαρμογή τους θα είναι καθοριστική.

«Η Fitch θεωρεί ότι ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ το 2010 φαίνεται περισσότερο αξιόπιστος τώρα, αλλά η πλήρης και η ολοκληρωμένη εφαρμογή του θα είναι στοιχείο κλειδί για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανησυχίες για τη δημοσιονομική σταθερότητα θα παραμείνουν», δήλωσε ο Πολ Ρόκινς, ανώτερος διευθυντής στην Fitch.

Σημείωσε δε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα να δείξει ότι συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αγορές ομολόγων ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» και τις αρνητικές προοπτικές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα