Συνάντηση με τον υπ. Οικονομικών ζητούν οι πρατηριούχοι

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 13:13

Τη θέση της ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπ. Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) υπέρ της άμεσης χρήσης των ταμειακών μηχανών για έκδοση αποδείξεων λιανικής στις πωλήσεις βενζίνης, υπό τις δύο γνωστές προϋποθέσεις - τη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου και την εγκατάσταση πιστοποιημένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων- επαναλαμβάνει το δ.σ. της Ομοσπονδίας, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση του κλάδου για τη μη πραγματοποίηση συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών.

«Παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Κατανοούμε τον φόρτο εργασίας του υπουργού, πιστεύουμε όμως ότι μπορούσε και όφειλε να συναντηθεί με την Ομοσπονδία των πρατηριούχων, για θέματα που δεν αφορούν μόνο τον κλάδο και την επιβίωσή του, αλλά τα δημόσια έσοδα και την εθνική οικονομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ και ζητεί:

1. Να καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το ρυθμιστικό πλαίσιο, αφού μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για βενζίνη.

2.Για όσο διάστημα δεν θα έχουν εγκατασταθεί ολοκληρωμένα , πιστοποιημένα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων να εκδίδονται αποδείξεις από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές, χωρίς να χρησιμοποιούνται για έλεγχο των διακινουμένων ποσοτήτων καυσίμων.

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζεται, οι πρατηριούχοι θα είναι υπόλογοι και θα τιμωρούνται με εξοντωτικά πρόστιμα για διαφορές που δεν μπορούν να ελεγχθούν, ούτε να αιτιολογηθούν (εφόσον δεν υπάρχουν τα ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου) καθώς ο όγκος των καυσίμων αυξομειώνεται από παράγοντες όπως π.χ. από την διαφορά θερμοκρασίας.

Καταλήγοντας η ΠΟΠΕΚ εκτιμά ότι προσφέρει σημαντικές λύσεις ούτως ώστε να αποφευχθούν κινητοποιήσεις, ωστόσο δηλώνει ότι δεν θα φέρει καμία ευθύνη αν εξαναγκαστεί να προβεί σε οποιαδήποτε μορφή δραστικών κινητοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα