Credit Suisse: Στα 75 δολ. η μέση τιμή του Brent το 2010

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 15:23

Στα 75 δολάρια το βαρέλι αναμένει τη μέση τιμή του αργού τύπου Brent φέτος η Credit Suisse, με το εύρος διακύμανσης να ορίζεται μεταξύ 60 δολαρίων και 85 δολαρίων, καθώς η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, διατηρεί αμετάβλητες τις πολιτικές ως προς την παραγωγή της.

«Σύντομης διάρκειας θα είναι οι διακυμάνσεις της τιμής εκτός αυτού του εύρους και προς τις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε ο αναλυτής του ελβετικού ομίλου Εντουαρντ Μορς.

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο επικεφαλής οικονομολόγος στη Deutsche Bank για θέματα ενέργειας ¶νταμ Ζιμίνσκι εκτιμά ότι οι τιμές του αργού θα υποχωρήσουν προς τα 60 δολάρια το βαρέλι στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.

«Στο δεύτερο εξάμηνο, οι τιμές θα είναι εξασθενημένες επειδή τα επίπεδα των διαθέσιμων αποθεμάτων είναι υψηλά, η ζήτηση είναι σχετικά αναιμική και υπάρχει πλεόνασμα προσφοράς καθώς και πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα στον ΟΠΕΚ», τόνισε ο κ. Ζιμίνσκι.

Ο ΟΠΕΚ εκτιμάται ότι δεν θα μεταβάλει τα επίπεδα παραγωγής του κατά την προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου συνάντηση των χωρών μελών του σε υπουργικό επίπεδο, ωστόσο ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση αργότερα εντός του 2010, καθώς ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα