Ικανοποιητικοί οι όγκοι στα παράγωγα

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 15:27

Με τα ανακλαστικά σε πλήρη εγρήγορση οι επενδυτές στα παράγωγα έχουν αντιληφθεί την πιθανότητα γυρίσματος της τάσης και γι΄ αυτό έχουν οδηγήσει τη διαπραγμάτευση των futures του 20άρη σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε μικρότερες απώλειες από αυτές του υποκείμενου δείκτη. Οι όγκοι είναι ικανοποιητικοί και στις 15:15 έχουν ξεπεράσει τα 8300 δηλαδή ήδη είναι περισσότερα από χθες.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών η ΕΤΕ πρωταγωνιστεί με τα ΣΜΕ λήξης Μαρτίου να ξεπερνούν επίσης τον όγκο της Δευτέρας. Στα δικαιώματα προαίρεσης τα συμβόλαια των puts παρουσιάζονται κέρδη και στα δικαιώματα αγοράς απώλειες άξια αναφοράς είναι η επιμονή των επενδυτών σε συγκεκριμένα δικαιώματα με δεδομένες τιμές εξάσκησης.

Σήμερα π.χ. το δικαίωμα αγοράς λήξης Μαρτίου (19/3) στις 1100 μονάδες είχε όγκο 2675 στις 15:20 με απώλειες στην τιμή του συμβολαίου 44% περίπου. Το αμέσως επόμενο call σε όγκο είναι ίδιας λήξης και τιμή strike τις 1075 μονάδες. Ήδη μια πρώτη αντίδραση από τα χαμηλά του 20άρη ολοκληρώθηκε στέλνοντάς τον από τις 1014 στις 1024 μονάδες και αναμένουν οι επενδυτές την επόμενη διακύμανση για να συμπεράνουν αν η συνέχεια θα φέρει νεότερα χαμηλά ημέρας ή μείωση εως μηδενισμό των απωλειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα