Σε κινητά για ηλικιωμένους στοχεύει η IBM

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 18:05

Διετές ερευνητικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει η IBM με στόχο την κατασκευή εύχρηστων κινητών τηλεφώνων που θα απευθύνονται σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με το Reuters.

Την ώρα που η αγορά στα ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει βαλτώσει, ο κλάδος ασύρματων υπηρεσιών στρέφεται στους ηλικιωμένους, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν δείξει αντίσταση στην αγορά κινητού ή απροθυμία να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή που έχουν.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση της IBM, το λογισμικό που θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Σχεδιασμού της Ινδίας και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, θα διατίθεται δωρεάν, ενώ στη διάθεση των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων θα διατεθούν και τα υπόλοιπα υλικά που να αναπτυχθούν στη διάρκεια της έρευνας.

«Καθώς το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική εντείνεται, η ανάγκη για εξειδικευμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας γίνεται επιτακτική», σχολιάζει ο Μπεν Γουντ, διευθυντής ερευνών στη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία CCS Insight.

«Οι κατασκευαστές τηλεφωνικών συσκευών θα πρέπει συνεχώς να προσαρμόζονται στο προφίλ της γενιάς που έχει μεγαλώσει με τα κινητά, αλλά χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο τις συσκευές», τόνισε.

Ήδη, μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Nokia και η Samsung Electronics έχουν κατασκευάσει τηλέφωνα με μεγάλα πλήκτρα και απλό σχεδιασμό, αποφεύγοντας ωστόσο να τα προωθήσουν ειδικά στη μερίδα των ηλικιωμένων καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα