Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 06:01

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific προς τρίτη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς το αδύναμο γιέν τόνωσε τις ιαπωνικές εξαγωγές και οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών σημείωσαν άνοδο εν μέσω εικασιών ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο αμερικανικό σύστημα υγείας θα αποτύχουν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 122,96 μονάδες στις 11:01 π.μ. στο Τόκιο, με 20 μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε 19 που σημείωναν ζημίες. Αυτήν την εβδομάδα ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο περίπου 2,4%, καθώς η μικρότερη από τις εκτιμήσεις ανεργία, τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την αμερικανική οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,4% φθάνοντας στις 10.708,47 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών κυριότερων δεικτών της Ασίας-Ειρηνικού. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Το γιέν υποτιμήθηκε στα 124,15 έναντι του ευρώ σήμερα από 123,31 που ήταν χθες κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο, και υποχώρησε στα 90,75 έναντι του δολαρίου. Το αδύναμο γιέν τονώνει την αξία των κερδών των ιαπωνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα τον Οκτώβριο του 2008, καθώς η Citigroup Inc. οδήγησε σε ράλι τις τραπεζικές μετοχές και οι επενδυτές είκασαν ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο αμερικανικό σύστημα υγείας δεν θα περάσουν με ευκολία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα