Αποφυγή μεγάλων κινήσεων

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010 00:01

Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν χθες στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους επενδυτές πάντως να αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις, αναμένοντας πιο σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και περισσότερες πληροφορίες ως προς τα σχέδια των Ευρωπαίων για τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ή άλλων μηχανισμών στήριξης ασθενέστερων οικονομιών.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονταν οι εταιρείες του κλάδου πρώτων υλών χάρη στην άνοδο των τιμών βασικών μετάλλων, όπως ο χαλκός. Αξιόλογη άνοδο εμφάνιζαν και οι επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας, καθώς το αργό ανάκαμψε πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι. Αντιθέτως πιέσεις δέχονταν οι φαρμακοβιομηχανίες.

Θετικό ήταν το κλίμα κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης και στη Wall Street. Οι επενδυτές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στις μετοχές τεχνολογίας, με αποτέλεσμα ο δείκτης Nasdaq να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς δέκα χρόνια πριν, στις 10 Μαρτίου του 2000, ο Nasdaq είχε εκτιναχθεί στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 5.048,62 μονάδων, για να ακολουθήσει ωστόσο η κατακόρυφη πτώση του.

Στις αγορές συναλλάγματος πιέσεις σταθερό πάνω από το 1,36 δολ. παρέμενε το ευρώ, ενώ πιέσεις δέχθηκε η στερλίνα, εν μέσω αποθαρρυντικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία. Απώλειες είχε και το γιεν εν μέσω σεναρίων για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα