Γερμανία: Αναβάλλεται η απόσυρση των κινήτρων ηλιακής ενέργειας

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 18:00

Με καθυστέρηση θα εφαρμόσει τις περικοπές που είχε εξαγγείλει η γερμανική κυβέρνηση στα κίνητρα ηλιακής ενέργειας, προκειμένου να παραταθεί η περίοδος χάριτος προς τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στην παγκόσμια σκακιέρα της ηλιακής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι μειώσεις στα τιμολόγια παροχής (feed-in tariffs) –οι τιμές στις οποίες οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχρεούνται να αγοράσουν το ρεύμα από τους παραγωγούς ΑΠΕ– θα εφαρμοστούν με τρεις μήνες καθυστέρηση την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η πρόταση αποτελεί αντικείμενο έντονου διαλόγου και ενδέχεται να υποστεί νέες τροποποιήσεις. Η αλλαγή αυτή, πάντως, δεν συνιστά ουσιαστική παρέκκλιση από τα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς οι υπαίθριες εγκαταστάσεις για τις οποίες θα ισχύσει αντιστοιχούν μόλις στο 20% των συνολικών υποδομών ηλιακής ενέργειας.

Τα σχέδια, ωστόσο, του Βερολίνου να αποσύρει μέρος των κινήτρων στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε επιχειρήσεις όπως οι Q-Cells, SolarWorld και Phoenix Solar, οι οποίες έχουν χάσει το 40% της αξίας τους από τη στιγμή της ανακοίνωσης των προθέσεων της γερμανικής κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα