Θ. Κωλέτης: Έξι νέες παραγωγικές μονάδες από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 18:18

«Σε μια περίοδο γενικής αποβιομηχάνισης οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες επενδύουν σε έξι νέες παραγωγικές μονάδες, η πλήρης λειτουργία των οποίων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Θ. Κωλέτης, ο οποίος επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Κωλέτης σημείωσε επίσης ότι «οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες πραγματοποιούν εξαγωγές σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου, αναπτύσσουν και αξιοποιούν εμπορικά σημαντική ελληνική τεχνογνωσία, ενώ στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων της ΓΓΕΤ και σε συνεργασία με πανεπιστήμια, έχουν κατατεθεί πάνω από 80 ερευνητικά προγράμματα, γεγονός που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ερευνητικής δραστηριότητας στη χώρα γίνεται από την φαρμακοβιομηχανία».

Το νέο Δ.Σ. της ΠΕΦ, αποτελείται από τους κ.κ. Θεόδωρο Κωλέτη (Πρόεδρο), Βασίλειο Κάτσο (Γενικό Γραμματέα), Θεόδωρο Τρύφων, Νικόλαο Ρασσιά και Δημήτρη Δέμο (Αντιπροέδροι), Γεώργιο Παπάζογλου (Ταμία) και Ι. Τσέτη, Φ. Σακελλαρίδη και Π. Λιβά (Μέλη).

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, αποφασίστηκε ομόφωνα η διεύρυνση του από 9 σε 11 μέλη και έτσι στο νέο Δ.Σ. θα μετέχουν και οι κ.κ Γ. Κορώνης και Σ. Αναστασόπουλος. Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα να θεσμοθετηθεί μια ακόμη θέση Αντιπροέδρου με ευθύνη για θέματα βιομηχανίας την οποία θα αναλάβει η κυρία Ι. Τσέτη.

Στη συνεδρίασή τους τα μέλη του νέου Δ.Σ. παρουσίασαν τις θέσεις τους για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αναφέρθηκαν στη σημαντική προστιθέμενη αξία που συνεπάγεται η λειτουργία των ελληνικών παραγωγικών μονάδων οι οποίες καταβάλλουν ανελλιπώς κρατήσεις, εισφορές, Φ.Π.Α, παράβολα και φόρους.

Τόνισαν δε χαρακτηριστικά ότι ούτε ένα ευρώ δεν διαφεύγει, ούτε μια συσκευασία δεν διακινείται χωρίς παραστατικά γεγονός που σημαίνει σημαντικά έσοδα για το κράτος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, το ύψος των νέων επενδύσεων στη διετία ανέρχεται σε 300.000.000 ευρώ, έχουν υποβληθεί 82 ερευνητικά προγράμματα, ο κλάδος απασχολεί 15.000 εργαζόμενους και υπάρχει πρόβλεψη για 1.100 νέες θέσεις εργασίας, οι ετήσιες εξαγωγές σε 84 χώρες ανέρχονται σε 310.000.000 ευρώ και η πρόβλεψη για την εξαγωγική δραστηριότητα ανέρχεται σε 120.000.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα