Γιούνκερ: Από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η τελική απόφαση

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 23:38
UPD:16/03/2010 00:35

Bρυξέλλες

«Η Ελλάδα θα λάμβανε στήριξη εάν τη χρειαζόταν, αλλά δεν τη χρειάζεται», διεμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνεδρίασης.

Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα αναλάβουν συντονισμένη δράση, αν χρειαστεί, προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν αναφέρεται κατ΄ ανάγκη στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά το μηχανισμό στήριξης, εκτίμησε ότι δεν θα αποφασιστούν δανειακές εγγυήσεις, χωρίς να δώσει, ωστόσο, περισσότερες διευκρινίσεις. «Δεν νομίζω ότι οι δανειακές εγγυήσεις θα είναι ο μηχανισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μήνυμα που στέλνουμε στις αγορές είναι ότι είμαστε πεπεισμένοι πως τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα είναι αξιόπιστα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιούνκερ.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές αποφάσεις Όλι Ρεν επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο για τη μείωση του ελλείμματος κατά 4% φέτος.

ΑΛΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα