Οι ανησυχίες για στροφή της Κίνας σε πιο περιοριστική νομισματική πολιτική πυροδότησαν νευρικότητα στις αγορές μετοχών και έθεσαν σε κλοιό πιέσεων το πετρέλαιο και τα μέταλλα. Κερδισμένος της χθεσινής ημέρας ήταν το δολάριο, το οποίο ανέκτησε έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,7% στις 1.051,55 μονάδες απομακρυνόμενος έτσι από τα υψηλά επτά εβδομάδων, στα οποία είχε σκαρφαλώσει την Παρασκευή. Στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 0,6%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax 0,7% και στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 0,93%.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις και οι πετρελαιοβιομηχανίες εξαιτίας και της πτώσης των τιμών του αργού κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κυμαίνονταν ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Επιχειρήσεις ενέργειας και τράπεζες δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις. Αξιόλογα κέρδη ωστόσο εμφάνιζε ο κλάδος του λιανεμπορίου. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές της Ασίας. Στο Τόκιο ο Nikkei έμεινε αμετάβλητος στις 10.751,98 μονάδες.
Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε χθες έναντι του δολαρίου, εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας γύρω από τα σχέδια των Ευρωπαίων για στήριξη της Ελλάδας.