Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 05:16
UPD:05:22

Ανοδικά για τρίτη φορά σε τέσσερις μέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των εταιρειών με είδη κατανάλωσης, εν μέσω εικασιών ότι η Bank of Japan θα λάβει περισσότερα μέτρα να περιορίσει τον αντιπληθωρισμό στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 123,32 μονάδες στις 11:21 π.μ. στο Τόκιο, με πέντε μετοχές να κινούνται ανοδικά σε κάθε τρεις μετοχές που κινούντο πτωτικά. Σήμερα η Bank of Japan ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της για τη νομισματική πολιτική ενώ η Federal Reserve των ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια μετά το κλείσιμο των ασιατικών αγορών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε 0,3%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,2% στο Σύδνεϋ.

Ανοδο 0,1% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο Kospi. Οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. ισχυροποιήθηκαν 1,1% καθώς οι πιστωτές πούλησαν μετοχές της εταιρείας στους επενδυτές χωρίς έκπτωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα