ΕΣΕΕ: Γρίφος το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 13:38

Συγκεχυμένη παραμένει η εικόνα της φορολογικής μεταρρύθμισης, λίγο προτού ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλη Κορκίδη.

«Το σήριαλ του φορολογικού νομοσχεδίου φτάνει στο τέλος του, χωρίς όμως το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ένα δίκαιο, δηλαδή, απλό και κατανοητό φορολογικό πλαίσιο», τονίζει ο κ. Κορκίδης, εκτιμώντας ότι οι τροποποιήσεις που καταγράφονται μάλλον μπερδεύουν, παρά απλοποιούν τα πράγματα.

Παράλληλα, εκφράζει ευθέως τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου για έσοδα 1,1 δισ. ευρώ το 2011. «Πολύ φοβούμαστε, όμως, ότι η μείωση των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η ελεύθερη πτώση των συναλλαγών και της κατανάλωσης δε θα επιτρέψουν την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν αλλαγές που έχουν στόχο τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, αλλά και σημαντικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν σε όλους, συμπεριλαμβάνοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ενώ απέχει πολύ από τους αρχικούς στόχους και τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας.

«Η γενική φορολογική επιβάρυνση που επιχειρείται αφενός μεν δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας αφετέρου δε αφαιρεί πόρους από την αγορά και διαμορφώνει ένα ξεκάθαρο σκηνικό ύφεσης με ανύπαρκτο αναπτυξιακό μοντέλο», υπογραμμίζει ο κ. Κορκίδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα