Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 05:25
UPD:05:35

Μεικτή ήταν η πορεία των ασιατικών μετοχών εν μέσω ανησυχιών ότι το ράλι που οδήγησε τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών υπερέβη τις προσδοκίες για την ανάπτυξη των κερδών.

Ανοδικά κινήθηκαν τόσες μετοχές όσες κινήθηκαν πτωτικά στον δείκτη, ο οποίος σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 125,01 μονάδες στις 12:15 μμ. Στο Τόκιο. Ο MSCI Asia Pacific σημείωσε χθες άνοδο 1,6% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Ιανουαρίου μετά τη δέσμευση της Federal Reserve να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,3%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,1%, ενώ στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%. Στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 σημείωσε άνοδο 0,7%, μετά την ανακοίνωση της Kathmandu Holdings Ltd. ότι τα λειτουργικά της κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις, οδηγώντας τις μετοχές της 8,7% υψηλότερα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,6% κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008 εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό. Κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν 0,6% τον Φεβρουάριο.

Από τις 8 Φεβρουαρίου και τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των δύο μηνών ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 9,5%, καθώς η βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και η υπόσχεση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για στήριξη της Ελλάδας αύξησε τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάκαμψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα