Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ισχυροποίηση των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών, μετά τις ανακοινώσεις για λιγότερες αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας των ΗΠΑ και την υψηλότερη παραγωγή που τόνωσε την εμπιστοσύνη για ανάκαμψη στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιοχής. Πτωτικά κινήθηκε το γιέν.
Ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 124,74 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκιο. Το γιέν υποχώρησε έναντι των 12 από τα 16 κυριότερα νομίσματα καθώς οικονομική έκθεση των ΗΠΑ περιόρισε τη ζήτηση του ιαπωνικού νομίσματος ως καταφύγιο.
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών αυξήθηκε καθώς λιγότεροι Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για το ταμείο ανεργίας και οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες, σηματοδοτώντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται χωρίς να αυξάνεται ο πληθωρισμός που ενδέχεται να οδηγήσει υψηλότερα τα επιτόκια δανεισμού. Η αισιοδοξία ώθησε υψηλότερα τις μετοχές των μεγαλύτερων εξαγωγικών εταιρειών της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp. και της Honda Motor Co.
Ιαπωνία, Κορέα
Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7% ωθώντας τους ασιατικούς δείκτες υψηλότερα. Οι μετοχές της Sony αναρριχήθηκαν 2,2% και της Honda 1,9%. Ανοδο 1,7% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,4%. Τα μεγαλύτερα κέρδη, 4,4%, σημείωσαν οι μετοχές της Kia Motors Corp.
Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 90,44 ανά δολάριο ΗΠΑ στο Τόκιο από 90,39 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 123,11 από 122,99.
Ανοδο έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων σημείωσε το ευρώ μετά τη χθεσινή του υποχώρηση 1% έναντι του δολαρίου, τα μέγιστα σε επίπεδα κλεισίματος από τις 17 Φεβρουαρίου και 0,9% έναντι του γιέν.
Το ρίνγκιτ της Μαλαισίας υποχώρησε 0,2% στα 3,3080 ανά δολάριο καθώς η ανησυχία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας περιόρισε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών. Το μπατ της Μαλαισίας υποχώρησε 0,1% στα 32,34 ανά δολάριο.
Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες ισχυροποιήθηκε 0,3% στα 7.514 δολ. ο μετρικός τόνος και το αλουμίνιο σημείωσε απώλειες 0,4% στα 2.268 δολ. ο τόνος. Ανοδο ενδέχεται να σημειώσει το βιομηχανικό μέταλλο την επόμενη εβδομάδα εν μέσω εικασιών ότι το δολάριο θα υποχωρήσει, τονώνοντας την ελκυστικότητα για μέταλλα που πωλούνται σε αμερικανικό νόμισμα, σύμφωνα με έρευνα.
Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε για δεύτερη μέρα στη Νέα Υόρκη εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση του καυσίμου στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, μειώθηκε σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου που περιόρισε την όρεξη των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Το πετρέλαιο υποχώρησε 31 σεντς στα 81,90 δολ. το βαρέλι μετά την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι η Ελλάδα δεν θα εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.