ΑΔΕΔΥ: Οικονομικά παράλογη, κοινωνικά καταστροφική η λύση του ΔΝΤ

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 11:57

Η λύση του ΔΝΤ είναι οικονομικά παράλογη, κοινωνικά καταστροφική και πολιτικά ανεδαφική και πρέπει να απορριφθεί, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Παπαντωνίου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «μία λύση δανεισμού από το ΔΝΤ θα είναι ένα μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα, με τεράστιες συνέπειες στο κοινωνικό κράτος».

«Αν στις 25 και 26 Μαρτίου στο έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε., η Γερμανία δεν συνεργαστεί με τους υπόλοιπους της Ευρώπης για στήριξη του Ευρώ και της Ελλάδας, η χώρα μας δεν μπορεί να περιμένει σχεδόν τίποτε από την Ευρώπη. Η χώρα πρέπει να αναθεωρήσει τη μέχρι σήμερα πολιτική στάση της απέναντι στους εταίρους της Ευρωζώνης. Η αλληλεγγύη που περιμέναμε δεν υπάρχει», σημείωσε ο κ. Παπαντωνίου και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί συνεχώς να λαμβάνονται μέτρα που πλήττουν και θα πλήξουν παραπέρα τους εργαζόμενους και τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις που επιδεινώνουν την ύφεση, που αυξάνουν την ανεργία και τις κοινωνικές εντάσεις, που θα ανατρέψουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Δίνεται διαρκώς προτεραιότητα στο χρέος προς τους ξένους πιστωτές. Οι ξένοι πιστωτές γνώριζαν και γνωρίζουν καλά τους κινδύνους.

Αγόρασαν ομόλογα από την Ελλάδα σε πολλαπλάσιο κέρδος από ότι θα κέρδιζαν αν αγόραζαν Γερμανικά ομόλογα. Την κερδοσκοπία αυτή πλήρωσαν και την πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα».

«Μια λύση δανεισμού από το ΔΝΤ θα είναι ένα μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα, με τεράστιες συνέπειες στο κοινωνικό κράτος, με αβέβαιο αποτέλεσμα και κόστος για το "λογαριασμό" που θα πληρώσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα