Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 05:20
UPD:05:42

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές σε μία εβδομάδα μετά τη δήλωση αξιωματούχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι οι ισχυρές οικονομίες θα δυσκολευτούν να διαχειριστούν το δημόσιο χρέος και εν μέσω ανησυχιών ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Ασία θα αυξήσουν τις προσπάθειές τους να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – υποχώρησε 1,2% φθάνοντας στις 416,39 μονάδες στις 11:07 π.μ. στο Τόκιο, με πέντε μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε πέντε που σημείωναν κέρδη. Αυτήν την εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,3% καθώς η Federal Reserve των ΗΠΑ δεσμεύθηκε να διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού κοντά στο μηδέν για «παρατεταμένη περίοδο» και η Bank of Japan διεύρυνε το πρόγραμμα δανεισμού των τραπεζών.

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω εορτής. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,7% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,3%.

Στις 19 Μαρτίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,5% μετά την απροσδόκητη απόφαση της Ινδίας για τα επιτόκια. Η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών λέγοντας ότι ο έλεγχος της ανόδου των τιμών ήταν επιβεβλημένος μετά την αύξηση του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε τα μέγιστα σε τρεις εβδομάδα στη Νέα Υόρκη στις 19 Μαρτίου, σε ποσοστό 1,9%, κλείνοντας στα 80,68 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαΐου σημείωσαν απώλειες 0,7% κλείνοντας στα 3,3725 δολ. λίμπρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα