Κορρές: Αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2009

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 12:24

Αύξηση της λειτουργικής του κερδοφορίας, υψηλές θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού ανακοίνωσε ο όμιλος Κορρέ για τη χρήση 2009.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του ομίλου ανήλθαν στα 9,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με τα 9,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές στα 11,2 εκατ. ευρώ από αρνητικές -9,1εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Κατά τη διάρκεια του 2009, ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός μειώηκε κατά 6,3 εκατ. ευρώ ή 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Οι πωλήσεις του Ομίλου υποχώρησαν στα 50,4 εκατ. ευρώ από 53,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας πτώση 6%, εξαιτίας της υστέρησης που παρουσίασαν οι πωλήσεις προς το εξωτερικό σε σχέση με το 2008.

Τα Κέρδη μετά από Φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, παρά τις αυξημένες αποσβέσεις λόγω των αυξημένων επενδύσεων της εταιρείας τα προηγούμενα έτη, καθώς επίσης και των υψηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω του αυξημένου κόστους δανεισμού και των εξόδων χρηματοδοτικής μίσθωσης κατά την χρήση του 2009, διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, καθώς διαμορφώθηκαν στα 3,9 εκατ ευρώ, αφαιρουμένης της έκτακτης φορολογικής εισφοράς ύψους 0,3εκατ ευρώ, προκειμένου να τοποθετηθούν σε συγκρίσιμη βάση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα