Γ. Πεταλωτής: Θεμέλιο κοινωνικής δικαιοσύνης το φορολογικό ν/σχ

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 17:18

Θεμέλιο κοινωνικής δικαιοσύνης χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι «πλήττει συμφέροντα που αναπτύχθηκαν στη βάση πελατειακών σχέσεων».

«Με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, επιχειρείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ουσιαστική και ριζοσπαστική ανατροπή, σε επίπεδο φορολογικού πλαισίου, με στόχο την άρση των φορολογικών αδικιών, την πάταξη και την αποθάρρυνση της φοροδιαφυγής», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι «είναι απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο σε εκείνη την εκκλησιαστική περιουσία που επιφέρει έσοδα και εισοδήματα».

Για την αύξηση της φορολόγησης της αποζημίωσης από απόλυση, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το αφορολόγητο από 20.000 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς, η κυβέρνηση το ανεβάζει σε 30.000 ευρώ.

Τόνισε δε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που απολύεται θα παίρνει τα χρήματά της αφορολόγητα ή με πολύ μικρότερη επιβάρυνση σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς.

«Τα χρήματα του απλού Έλληνα καταθέτη δεν κινδυνεύουν από υπέρμετρη φορολόγηση, από άλλη φορολόγηση, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί κανένας καταθέτης», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα